Leaseauto kopen

Een leaseauto kopen is misschien interessant voor u nadat u het leasecontract heeft uitgediend. U heeft dan nog een vrij jonge auto en vaak is het mogelijk de leaseauto tegen een zeer redelijke prijs aan te schaffen. U kunt er zelfs vaak van te voren voor kiezen om uiteindelijk uw leaseauto te kopen. U sluit dan een lease koopcontract af. Hierin staat omschreven dat u de auto voor een bepaalde tijd leased en aan het einde van de leaseperiode voor een van te voren afgesproken bedrag kunt kopen. Vooral bij private lease komt een dergelijke constructie vrij vaak voor.

Zakelijke leaseauto kopen

Als u op zoek bent naar een goede tweedehands auto dan is een ex-leaseauto zeker een optie. Veel leaseauto’s zijn vaak nog vrij jong, gemiddeld tot zo’n drie jaar oud. In principe hebben we het dan over een nagenoeg nieuwe auto. De prijs van deze uto’s is vaak wat lager omdat er veel mee gereden heeft. Veel leaseauto’s hebben veel kilometers op de teller staan. De auto’s van tegenwoordig gaan echter gemakkelijk tot meer dan 300.000 kilometer mee en vaak kunt u nog een flink aantal jaren profijt hebben van een leaseauto kopen.

Gevaren leaseauto kopen

In het aantal kilometers schuilt vaak ook het gevaar van een ex-leaseauto. Er is veel mee gereden en misschien is de vorige eigenaar niet echt voorzichtig geweest met de auto. Sommige leaseauto’s worden zwaar belast en dit scheelt natuurlijk behoorlijk is de levensduur van een ex-leaseauto. Laat bij een leaseauto kopen dan ook altijd de auto goed nakijken door een expert en verzeker u ervan dat het aantal kilometers op de teller juist is.

Geef een reactie