Leaseauto 7 procent bijtelling

Waar het in 2013 nog mogelijk is om een auto te leasen met 0 procent bijtelling, kan dit in 2014 niet meer. Vanaf 2014 vallen de zuinigste auto’s namelijk onder de regeling van leaseauto 7 procent bijtelling. Hoewel dit natuurlijk een stijging is ten opzichte van 2013 is het nog steeds voordelig om een hybride auto te leasen en deze vervolgens ook voor privĂ©-aangelegenheden te gebruiken. Al met al rijdt u dan nog steeds zeer voordelig in een mooie auto.

7 procent bijtelling 2014

De nieuwe bijtellingsregeling gaat direct per 1 januari 2014 in. U kunt alleen van deze regeling gebruik maken als u de keuze maakt voor een leaseauto met een lage CO2 uitstoot, om precies te zijn tot 51 gr/km. Valt de leaseauto hier binnen dan komt u in aanmerking voor de regeling. Ook regelingen als de MIA en de VAMIL wijzigen in 2014. De investeringskosten kunnen in mindering gebracht worden op de fiscale winst via de MIA of KIA en in 2014 liggen deze percentages wat hoger dan voorgaande jaren, namelijk op 15%, 30% en 40%. Ook bij de VAMIL-regeling treedt een wijziging op. U heeft in 2014 namelijk weer de mogelijkheid om het volledige bedrag van de auto willekeurig af te schrijven. In 2013 is dit vastgelegd op 75% van het totale bedrag aan kosten voor de auto.

Voordelig leasen

Voordelig leasen zit hem dus niet alleen in de leaseprijs die u voor een auto betaalt, maar ook in de bijtelling en de verschillende regelingen die er op het gebied van het leasen van een auto zijn. Overweeg dus goed wat u belangrijk vindt en maak een keuze die voor u en uw portemonnee juist is.