Leaseauto 0 bijtelling

Het leasen van een auto kan financieel erg interessant zijn. Je bent er altijd van verzekerd dat je een goede auto tot je beschikking hebt en de kosten zijn overzichtelijk. Een aantal auto’s kent een bijtelling van 0 procent, waardoor het rijden van een leaseauto helemaal interessant wordt. Een leaseauto 0 bijtelling kent daarnaast andere voordelen. Zo hoeft er tevens geen wegenbelasting betaald te worden en zijn er verschillende subsidies van toepassing als u ZZP’er bent of een eigen onderneming heeft.

Welke leaseauto 0 bijtelling?

Er zijn slechts enkele auto’s die in aanmerking komen voor de 0% bijtelling. Dit zijn de zogenaamde hybride auto’s of plug-in auto’s die geheel of deels op stroom kunnen rijden. Door de aantrekkelijke regelingen die de overheid voor deze auto’s heeft gecreëerd is het zeer voordelig een dergelijke auto aan te schaffen. Ook als u een dergelijke auto als leaseauto komt u in aanmerking voor deze regelingen. Ze zijn van toepassing op de volgende auto’s:

Opel Ampèra 0 bijtelling

De Opel Ampèra is het type van Opel dat valt onder de 0% bijtellingsregeling. Full operational lease voor de Opel Ampèra komt op zo’n 600 euro per maand.

Mitshubishi Outlander

Ook de Outlander valt onder de 0% regeling. Full operational lease komt voor de Outlander op zo’n 700 euro per maand. Echter is het wel zo dat de Outlander veelal niet meer leverbaar is in 2013. In 2014 valt deze auto onder de 7% bijtellingsregeling.

Volvo V60

Volvo heeft de V60 als hybride auto, waarmee deze onder de aantrekkelijke regelingen en subsidies valt. De auto is echter wel een stuk duurder qua aanschaf dan de auto’s van de overige merken. Full operational lease komt maandelijks op zo’n 1100 euro.

Chevrolet Volt

De Chevrolet Volt valt ook onder de 0% bijtellingsregeling. Maandelijks komt full operational lease van de Chevrolet Volt op zo’n 700 euro.

Er zijn nog meer auto’s die onder de 0% bijtelling vallen. We hebben er echter enkele uitgepikt en zullen binnenkort ook aandacht besteden aan andere hybride auto’s die onder de regeling vallen.

MIA, KIA en VAMIL

Bij de aanschaf van een hybride auto, heeft u, ook door de auto te leasen, recht op een aantal subsidieregelingen. Zo zijn de MIA, KIA en VAMIL-regeling van toepassing. Op de website van de Belastingdienst kunt u hier meer over lezen. U kunt in totaal een hoop geld besparen via deze regelingen.

Geef een reactie